2012. január 30., hétfő

Festett haj ápolása és formázása - termékek

Sziasztok csajok!

Mivel pár napja vörös hajszínre váltottam, még inkább fontosabb lett számomra a hajam megfelelő ápolása, hogy ne fakuljon ki hamar a színe. Jó pár éve festve van a hajam, de általában maradtam az eredetinél 1-2 árnyalattal világosabb vagy sötétebb színeknél, éles váltás csak most következett be. Most megmutatom nektek lépésről.lépésre, hogy milyen, bármlyik drogériában kapható termékeket használok, mire jók, és mennyire :)

Sampon: Gliss Kur Color Protect
Őt most szereztem be nem rég, így hosszú távú tapasztalatokról még nem tudok beszámolni sajnos. Amit ígér: "Folyékony kristállyal színvédelmet és kristályfényt biztosít. Az új regeneráló formula folyékony keratin komplex-szel javítja a haj belső és külső sérüléseit."
Amit tud: nos, azt kötve hiszem, hogy folyékonnyá varázsolnának különböző kristályokat egy pár száz forintos samponért, ezt ugye nem kell elhinni... Viszont van benne UV-szűrő, hurrá! Jól habzik, kellemes illata van, nem nehezíti el a hajat! Alapvetően nem sérült különösebben a hajam, így regeneráló tulajdonságáról keveset tudok írni, de nekem eddig bejött.
Ár: 650 Ft

Balzsam: Gliss Kur Color Protect Express Hajregeneráló Balzsam



Mivel rövid hajam van és elég relativ zsírosodik, jobban szeretem az ilyen spray formájó balzsamokat, amik nem nehezítik el a hajat, de mégis ápolják és védik a hajszárító melegétől és a hajvasalástól. Ez a balzsam egy kétfázísú formulából áll, samponos társához hasonlóan ő is azt ígéri, hogy "folyékony keratin komplex-szel" van tele. vagyis szinte újra felépítik a hajszálakat.  Szintén van benne UV-filter, aminek nagyon örülünk. Könnyű kifésülhetőséget ígér, és ezt be is tartja, plussz valóban szép fényes lesz tőle a hajam, kellőképpen regenerálja, nem száll hajszárítás után összevissza. Akinek hosszú, dús, szárazabb haja van, annak nem ajánlom, mert nem ápolja annyira a hajat mint kimosható balzsam társai, de nekem teljesen megfelel.
Ár: 600-700 Ft körül

Pakolás: Balea Color Schutz Intensiv Kur

Ezt a pakolást is most vettem egy osztrák DM-ben, de szerintem itthon is lehet kapni. Magas fényt és extra kényeztetést ígér a hajnak, valamint legnagyobb meglepetésünkre, ő is tartalmaz UV-filtert :D És nincs benne szilikon! Azt ígéri, hogy meghosszabítja a hajszín "élettartamát", ehhez hetente kétszer-háromszor kell felkenni a nedves hajra hajmosás után, és kb. 3 percig hagyni kell hatni. Kellemes az illata, az én rövid hajamra egy tasak kb. 3 alkalomra elég.
Ár: 1 Euró, kb 300 Ft


Formázás: Taft Color Mousse 
Nem szeretek sok mindent rákenni a hajamra, mert hamar elnehezül, és akkor gyakrabban kell mosni, az meg nem tesz túl jót a festett hajnak... Hajhabot akkor használok, ha valahova készülök (pl buliba, vagy ilyesmi), mert sokkal jobban formázható szárítás közben, és jobban tartja a formáját, viszont ennek az az ára, hogy utána hamarabb meg kell mosnom. Ez a hajhab azért is jó, mert hővédő formulát is tartalmaz. A tíz karátos gyémántfény ígéretét sem kell szó szerint venni (bár még nem láttam 10 karátos gyémántot, szóval nincsen összehasonlítási alapom...), de azért szép fényes lesz tőle a hajam :) Nem ragad, kevés is elég belőle.
Ár: 700 Ft körül

Hajlakk: Taft Shine


A mindennapi hajformázásban inkább csak hajlakkot használok, ilyen zselék meg hajwaxok annyira nem jönnek be, pont azért, mert úgy érzem, jobban zsírosodik tőlük a hajam :( Ez a hajlakk viszont bejött, jól tart (4es erősségű, Ultra Stong), és nincs tipikus büdi hajlakk szaga, sőt :D Tényleg fényessé varázsolja a hajat, picit ragad, de hát hajlakk, nem?! Én ajánlom :)
Ár: kb 700 Ft


Ti mit használtok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése