2012. január 16., hétfő

Az én csodaszerem: teafa olaj

Hahó!
Rengeteg szépség blogot olvastam már végig, de valahogy sehol sem került kellő megvilágításba ez a természetes kozmetikum.
Aki esetleg nem hallott még róla, íme egy kis ízelítő abból, hogy mit is tud valójában:

A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m magas, levele kicsi és keskeny, krém színben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére. 
A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan összefüggő tulajdonságán alapul: 
A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát. 
Az teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben. 

(Forrás: http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/teafaolaj.html )

A temérdek felhasználási módszer közül én csak a bőrgyógyászatban való alkalmazásról tudok beszámolni :)
Elég régóta használom pattanások kezelésére, még pedig oly módon, hogy egy kis pülpiszkára csepegtetek az olajból, és bekenem vele a rémséget. Nagyon fontos, hogy csak oda kenjétek, ahol szükséges, mert nagyon szárít!!! Ezzel a módszerrel 2-3 nap alatt eltüntethető, vagy legalábbis kevésbé láthatóvá varázsolható a pattanás.
Rengeteg arcápolási kozmetikumban találkozthattok vele, pl a Body Shop-nak is vannak teafa olajos cuccaik, de nagyon sok helyen olvastam olyan tapasztalatokat, hogy ezek szárították a bőrt. Hát hogyne szárítaná, amikor az üvegén is rajta van ló betűkkel, hogy higítatlan állapotban irritálja és szárítja  bőrt. Ettől persze nem kell megijedni, amennyiben csak a piros pöttyökre kenitek fel, nem lesz baj.
Én ezt használom, DM-ben lehet venni, 600 Ft körül van, de ez kb egy életre elég:
Elég erős szaga van, úgy is mondhatnám, hogy kicsit büdi, ezért én is csak akkor tudom magamra kenni, ha életem párja hatótávolságon kívól található, mert megőrül tőle :D
Nem nagy befekteteés, én szívből ajánlom azoknak, akiknek problémás a bőrük. 
Ezen kívül nyolcmilliló felhasználási területe is van, ezt el tudjátok olvasni, ha a linkre kattintotok!

Ti használtátok már?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése